Aqvia bubblar ditt vatten

Aqvia är namnet på de kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man lanserade den idag väldigt populära kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ner enorm omsorg på att göra både attraherande, lättanvänd samt miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som tidigare samarbetat med andra stora affärsverksamhet som IKEA samt Alcro, för att designa samt välja färgsättning på de fem olika modellerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

hallonsoda

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner samt färgerna blev svart, crème, solbränd, orange och lime. Det finns en kulör här som passar i varje boende! Det är självklart blott en del av Aqvia kolsyremaskin som har kulör, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sig fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen och det njuter vi givetvis av igenom att kunna förlora upp ett bägare kyligt vatten samt inmundiga direkt utan att bekymra oss för ett litet antal obehagliga konsekvenser eller märkliga bismaker. Vi skulle dock kunna njuta ännu mer av detta, och utnyttja det till både kolsyrat mineralvatten och dricka igenom att begagna en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är flera. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen dricka och sitt eget bordsvatten, men investeringen gör också att man slipper dra med sej en mängd vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nära nog avgiftsfri hemma i kökskranen. Den tredje avgörande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten och läsk sliter oerhört på miljön, genom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa samt världen. En egen kolsyremaskin är ett nymodigt val som passar alla från ensamstående till barnfamiljer.

När det innefattar smaksättning av kolsyrat mineralvatten så finns det idag en lång rad olika val. Dels kan man välja att smaksätta sitt vatten med bara smak, i stil med Ramlösa och Vichy Nouveau. Detta passar alla som vill inmundiga kalorifritt vatten. Aromhuset säljer 20 annorlunda smaker för bordsvatten, alla med exklusiv och tydlig smak, men helt fria från både sötningsmedel samt socker. Aqvia gör oxå smaker för bordsvatten, med har ett mindre urval.

För läsk är riktiga läskkoncentrat godast, ehuru det går att göra läsk med saftkoncentrat också. Det dyker upp fler och fler läskkoncentrat och idag kan man hitta både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt och helt sockerfria varianter. Alla är dock söta – ja.

För att ens vatten ska kunna kolsyras behövs en gaspatron och när man köper en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid åtminstone en patron på köpet. När den är final, vilket den är efter att man har kolsyrat upp till 60 liter vatten, så kan man byta in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat peng. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bra för både miljö och börs.