Dricker du fräscht och friskt vatten på jobbet?

Varje chef bör investera i goda dryckesmöjligheter på arbetsplatsen. Vatten är nödvändigt för alla levande organismer på jorden. Vatten är liv och den definitivt största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller många funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen och slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler samt mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar runt kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.

sockerdricka

Om vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur och stickningar i musklerna m fl. Därför är det väldigt angeläget att få i sig vatten på jobbet därför att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.

Man bör komma ihåg att även om kaffe kanske är uppiggande, och för flera en nödvändig dryck för att orka arbeta, så är det också vätskedrivande. Därför är det extra angeläget att dricka vatten kontinuerligt, för att hålla kroppen i balans. Även te driver vätska, medans juice är ett bra komplement åt vatten.

Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur angeläget det är för ens prestationsförmåga. Flera chefer ställer in vattenkylare åt sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt och friskt vatten i ens kontor alternativt korridor hjälper många att komma ihåg att få i sig vätska. En annan sak som absolut muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så vis kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten samt finna fokus med. För en chef är det en oerhört liten investering för sina anställdas välmående.

Det finns flera olika typer av vattenmaskiner, allt från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken samt ger kolsyrat vatten omedelbart ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett hyfsat pris säljer carbonatorer. En övrig typ av maskin som börjar bli allt mer populär är den som har två kranar, en med kolsyra och en utan.

Kolsyrat vatten är på inget sätt mindre hälsosamt än stilla, det är bara lite festligare. Det finns fler metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns flera märken idag som producerar aromer för bordsvatten och vissa av dem består av varken socker alternativt sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas eller en flaska så använder man enbart en liten doseringspipett och droppar ner den smak man för stunden är sugen på och voila! Smakligt, kallt, friskt samt läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.

Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi ganska borskämda med smakligt, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke och smak, oavsett det är Loka, Ramlösa eller vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt samt besvärligt att kånka omkring på. Gott vatten på jobbet medför verkligen stor skillnad!