Smultronvatten som får barnasinnet att vakna till liv

Smultron är en av Aromhusets tre nya smaker för kolsyrat bordsvatten. Framgången fortskrider för Gert Strand ABs bordsvattenaromer och utbudet växer. Förutom de tre nya vattenaromerna tillkommer också två nya smaker för grädde. Att Strands smaktillsättare inte har några kalorier eller kolhydrater bidrar säkert till succén, men det råder ingen osäkerhet om att aromerna är värda all uppmärksamhet.
sodastream

Aromhusets smultron leder en tillbaka till barndomens sena somrar. Man promenerade ut i skogsbrynen eller mot vägkanterna för att plocka på sig dessa naturliga smågodis. Traditionen innebar att man skulle trä de smultronen på strån, men vanligtvis hann de inte så långt utan slank ned i glupska barnamagar på vägen. Smultronen, som ser ut som mindre jordgubbar, har en väldigt söt och mjuk arom som framför allt uppskattas av barn. Dock inte nämnt att smultron inte skulle fånga vuxnas engagemang, en tydligare smak av sommar, sol och grönska får man leta efter.

Att hälla i sig kolsyrat vatten med smak ersätter normalt, slätt vatten och smaklöst bubbelvatten mer och mer. Varför dricka trist när man kan intaga kul? De smaksatta vattensorterna som finns ute i ffärerna kostar jättemycket i jämförelse med kranvattnet därhemma, ändå går försäljningen strålande! Kranvattnet är det hälsosammaste vatten man kan få tag på i Sverige, rent och fräsch och kristallklart. För att pigga upp det aningen gör man klokt i att införskaffa en kolsyremaskin.

En kolsyremaskin går att få tag på för under tusenlappen och kolsyrepatronen räcker till otaliga liter. Ifall man absolut uppskattar kolsyrat vatten så är det här en begåvad investering. Man får färskt bubbelvatten, med exakt den kvantitet bubblor man önskar. Med Gert Strand ABs smaksättare får man till på köpet exakt den smak man önskar, ifall det nu råkar vara just nykomlingen Smultron, exotiska Cherimoya eller klassiska Citron. Hela 23 smaker ryms inom Strands utbud, alla med sin säregna arom och beundrarskara.

De övriga 2 nykomlingarna under varumärket romhuset är Lingon och Pepparmint. Ytterligare ett älskvärt, svenskt bär, och en lite mer våghalsig smaksättare för kolsyrat vatten.

En flaska av Aromhusets bordsvattenaromer rymmer 30 ml, det är mindre flaskor det handlar om. Trots sin ringa storlek så räcker flaskan till att smaksätta hela femton liter kolsyrat vatten så priset per liter är mycket liten. Har man ingen kolsyremaskin går det bra att droppa de goda essenserna i smaklöst kolsyrat vatten om man önskar.

Man doserar bordsvattenaromerna med flaskornas kork, 2/3 är lika med två ml som är lagom till en liter vatten. Man kan också nyttja sig av den medföljande pipetten som är speciellt brukbar när man vill mäta upp mindre mängder vatten.

För att köpa Aromhusets Smultron, eller något övrigt ur Aromhusets upplaga så gör man det billigast direkt från Gert Strand ABs egen webbshop www.allt-fraktfritt.com. Här finns samtliga smaker ur samtliga serier. Driver man en affärsverksamhet och vill handla större flaskor finns några smaker att finna i 270 ml-flaskor med pumpkork.

Gör dig personligen en service och smaka Aromhusets bordsvattenarom med smak av Smultron, blunda och fantisera dig tillbaka till barndomens somrar och alla små smultronställen de bestod av.