Nu kan du lätt producera din egen lakrits

Lakrits är det många som tycker om och lätt blir sugna på. Men sanningen är självklart den att äkta lakrits inte är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på konstgjord väg och som också kallas för salmiak.

Använda lakritspulver därför att producera eget lakritsgodis

Det är klart att du kan skapa ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är icke så besvärligt som man kan ana. Man kan faktiskt få fram lakritspengar och övrigt som ser proffsigt ut men då gäller det förstås att ha rätt verktyg. Egentligen så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att erhålla den salta lakritssmaken.

baka

Det finns ytterligare efterrätter och godis som man kan tillverka med den här smaken. Har man blott lakritspulver hemma så kan man hitta på en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Detta kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som också får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.

Om du inte vill göra egna lakrits recept så kan du finna dem online

Ifall du icke har så mycket fantasi och helt enkelt ej begriper hur vanlig kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan självklart likaså se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till kolossal hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Stundom så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det alltså om ett salt.

Festligt att överge traditionella recept och våga satsa på något udda

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta ständigt men faktum är att det finns mycket kvar att vidga inom nischen lakritsgodis. Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du pröva dig fram och försöka finna nya kombinationer. Var inte rädd att prova, salt och sött går också bra tillsammans. Det hela handlar om sammansättningen. Vill Du veta mera Klicka På denna länk.

En ingrediens som man ej behöver frukta att nyttja

Eftersom att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att tycka om smaken bara för att den är salt och påminner om lakrits. Har man å andra sidan visit från utlandet så måhända man ska vara en aning aktsam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och inte alls som godis.