Risken för spill blir mindre ifall man använder en tratt

För att lättare kunna hälla över vätska från ett kärl till ett annat så kan det vara bra att ha tillgång till en tratt. Den hjälper på ett effektivt vis att intet spill uppstår. Beroende på vilken typ av vätska som ska hällas kan slöseri vara mindre bra. Ska man exempelvis tappa över bensin från en bensindunk i en tank kan det bli dyra droppar att spilla. Spill under hemmaprocessen vid vintillverkning kan också uppfattas som ganska kostsamt i längden.

sylttratt

Till sin form är tratten konformad och öppningen är som störst där man häller vätskan. Att tratten smalnar av och undertill blir till ett rör medför att det såklart lättare går att styra där man vill att vätskan ska hamna. Det handlar ju oftast om att vätska ska överföras till en behållare som har en liten mynning.

En tratt kan vara förträffligt att ha i flera skilda sammanhang. Det tycks som att tratten exempelvis är ett måste i köket. Flera använder tratt när man kokar saft eller häller upp ingredienser. Tratten kan dessutom vara bra att ha när man ska hälla upp olja eller bensin till bilen, båten eller vilket motordrivet fordon det nu kan handla om. stor tratt handla.

I vissa fall kan det vara lite besvärligt att komma åt med tratten. Då kan man köpa till ett slags böjbart förlängningsrör, men i många fall ingår sådant komplement. Typiska material på trattar är rostfritt stål alternativt plast.