Skydda omgivningen och gör ditt eget snus med glycerin

Visste du att glycerin är en viktig ingrediens i snus? För det innefattar inte endast smak och arom. Med glycerin så kan man lyckas med egen tillverkning av snus på så vis att man får längre hållbarhet och faktiskt också en bättre smak. Ditt snus konserveras på ett bra sätt av glycerinet och får samtidigt en del sötma.

glycerin

Är det skillnad på glycerin samt glycerol?

Du kanske har märkt att man använder orden glycerin och glycerol om samma sak. Men är detta verkligen samma sak? Två olika namn för exakt samma produkt. Glycerol kallades tidigare för glycerin.

Glycerol är en söt ganska tung trögflytande vätska med mycket hög kokpunkt. Det är glycerinet som ger ett vin dess fyllighet.

glycerin avdunstar inte för att det är fuktbevarande. Detta används bland annat i vattenlås för att förhinda vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Glycerol är vatten- och alkohol-lösligt men inte I olja. Eftersom glycerol är fuktighetbevarande används det som en tillsats i många hudvårdsprodukter och det är samma egenskap som används vid snustillverkning.

När man önskar ge ett vin en viss sötma och öka dess fyllighet används ofta glycerol. Glycerol används också som en tillsats till en del oljor och fetter.

Om du ska köpa glycerol för att göra eget snus så är det viktigt att du väljer en variant som är godkänd för livsmedel. En variant kan vara glycerol för gummibearbetning och absolut inte ska förtäras.

Dock då du har korrekt sort utav glycerin är det ingen fara.

Det är faktiskt inte så ovanligt att finna glycerolen i produkter som man använder för hygien. Glycerolens goda bakteriehämmande egenskaper används till exempel i munsköljvatten. Vi vet redan att glycerin förbättrar fuktbeständigheten hos snus och att det ökar hållbarheten.
Att använda glycerinpreparat för internt bruk innebär också att man nyttjar det i rätt mängd. För att hitta den bästa balansen och smaken kanske du måste prova olika recept. Du kan experimentera men chansa inte. Om du är nybörjare inom snustillverkning bör du förlita dig på ett beprövat och säkert recept innan du börjar blanda.

glycerol skaffar du smidigast och förmodligen allra billigast på internet

Glycerin brukar finnas på Tradera och Prisad. Bra tips. Riktigt stora förpackningar – och även små – hittar du på allt-fraktfritt.se och hembryggning.se. Allt-fraktfritt har förpackningar upp till 1 350 kg i 1 000 liters IBC pallcontainers.

Du får den hemskickad snabbt efter din beställning så du kan börja tillverka snus. Betänk hur mycket du kommer att behöva så att du köper rätt mängd. När du beställt hem glycerol kanske du vill lära dig med hjälp av nätet hur du kan göra hudvårdsprodukter och inte bara snus. Den kommer också väl till pass om man vill göra roliga saker som riktigt fina såpbubblor eller egen slime. Slime, Snus, Hygien – bara att sätta igång.