Visste du att du kan tillsätta lakritspulver när du tillagar mat

Här i sverige är det många tillsammans med dig som gillar lakrits. Sverige är ett riktigt godisland och vi äter ofta godis med lakritssmak minst en gång i månaden. I andra länder så förstår de inte alltid vår fascination med denna smak och vad det beror på kan man förstås forska vidare i. Med lakritspulver så kan du själv ordna med den goda smaken i bakverk såväl som i godis.

lakritsgodis

Så lätt och så otroligt gott med lakritspulver för egen LAKRITS

Om man inte orkar koka eget godis eller göra dessert med lakritssmak så kan man faktiskt tugga på roten som ger denna smak. lakritspulver kommer från lakritsroten och är fullkomligt naturligt. Det är kombinationen av roten och saliven i munnen som ger smaken som du säkert har på läpparna just nu trots att du är mycket långt från närmaste Djungelvrål-påse.

Som vi redan sagt är det jättepoppis att använda lakrits som smaktillsats i glass, drinkar och bakverk men framför allt godis. Om man gillar lakrits extremt mycket kan man gå och längta efter lakritsgodis hela tiden. Folk som bott utomlands en längre tid kan berätta. Lakrits är väldigt vanligt i de tröstpaket som skickas från Sverige.

Pröva att experimentera med lakrits hemma i ditt kök

Den äkta lakritsen kommer från roten och den finns att plocka i Turkiet, Spanien och Italien. Först gör man ett granulat av roten och sedan pulver som kan användas till mat- och godistillagning där man önskar den goda smaken. Man kan förmodligen använda lakrits som smakämne i det masta man kan stoppa i sig.

Fundera på vilka olika bakverk, bakelser eller tårtor som du tror att en smakförhöjare som lakrits skulle passa till. Några personer per år förgiftas av lakrits. Så, överdriv inte hur mycket du stoppar i dig, utan ta det lugnt. Det behöver man inte göra för lakritspulver har en stark smak så det räcker med mycket litet.

Bästa sättet att handla lakritspulver när man behöver till godis alternativt bakelser?

Du kan kolla med din lokala hälsokostbutik om de lagerför lakritspulver, men mycket besvär bara för en liten påse.

Istället för den lilla påsen till stort besvär kan du lätt hitta lakritspulver till de bästa priserna och med utmärkt kvalitet på nätet online. Vill du köpa lakritspulver online kan du prova allt-fraktfritt.se, prisad eller Tradera samt godisbutiker.

lakritspulver ska alltid vara märkt med ett bäst före datum. Det fungerar inte bra att använda ett gammalt pulver. Se till att du förvarar det på rätt sätt så att det kommer att hålla sig i ditt skafferi och köp nytt i tid så att du inte står utan då det blir dags att göra egna lakritskarameller igen!