Få en bättre vardag med eteriska oljor som kan användas på skilda sätt

Massa som precis upptäckt eteriska oljor finner sin vardag mer tilldragande. Man kan använda sig av eteriska oljor på lite olika vis och vilken man ska välja beror fullkomligt på vad syftet är. Är det måhända så att du behöver bli på lite bättre humör alternativt behöver du en naturlig antilöss metod?

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Före du beställer doftolja så kan det vara klokt att du lär dig lite mer om aromaterapi. Det finns mycket information online och man kan förstås även studera en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även om oljorna är naturliga och säkra så är det angeläget att koppla att ekologiskt inte ständigt betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan påverka ditt humör kraftigt. Det här kan ju vara mycket positivt men om man väljer orätt doft så kan det få motsatt verkning.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket enkelt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som exempelvis lavendelolja som de flesta tycker om. Den här oljan kan man tillämpa som massageolja som den är alternativt genom att tillsätta den till en annan ekologisk och naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande effekt. Det här blir utmärkt efter en stressig dag på jobbet!

Ifall man väljer pepparmintolja så får man en kylande samt uppfriskande effekt. Detta kan göra susen en riktigt het och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja ger också bra smak i hemgjort godis, polkagrisar och tandkräm.

Man kan nyttja de eteriska oljorna på tre skilda sätt. Som hudbehandling, att andas in eller att förtära. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara aktsam med därför att inte allihopa doftoljor är gjorda för invärtes användning.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint samt citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man tillägga några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett behagligt sätt. Man kan även droppa en aning i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Angeläget att tänka på med doftoljor och deras verkan

Man bör ta det få försiktigt då man börjar prova med doftoljorna. De kan som sagt ge mycket starka effekter och det I synnerhet under känsligare perioder i livet som då man är gravid. Prova dig fram och håll ett öga på din kropp och ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage samt zonterapi så är det likaså betydelsefullt att man vet vad man gör. Det kan verka enkelt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men ifall man gör detta på inkorrekt sätt så kan det få effekter som ej är så behagliga.

Ett säkert sätt att införskaffa hög kvalitet och garanterat outspädda eteriska oljor är att handla från allt-fraktfritt.se, då köper man dessutom utan mellanhänder.

Lär dig alltså mer om hur du ska applicera eteriska oljor innan du köper en doftolja att komma igång prova med. Något som är otroligt enkelt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken och bakom öron på barn som går i förskolan. Faktum är att löss inte klarar doften av det här, så det fungerar ju också som lusmedel.